Wat doet die truckmixer vol betonmortel op het schoolplein?

10 mrt 2023

 

Thema’s in het onderwijs zijn hot! Steeds meer scholen in Suriname richten zich daarom op actuele thema’s zoals “wonen en bouwen”. Leerlingen snappen de samenhang dan veel beter en ze krijgen gelijkertijd een kijkje in de praktijk.

Stg. Kangoeroe Community School (KCS) heeft in het kader hiervan een beroep gedaan op Kuldipsingh om de school te bezoeken om de kleuters op een leuke en begrijpelijke manier te voorzien van informatie m.b.t. het thema wonen/bouwen. Kuldipsingh Readymix N.V. heeft ingespeeld op deze aanvraag en bezocht de school op vrijdag 24 februari 2023 met een truckmixer.

De leerlingen hebben geleerd wat de functie van een truckmixer is, hoe betonmortel en stenen worden gemaakt en welke bijdrage Kuldipsingh levert bij het bouwen van een huis. Vanwege de veiligheid van de leerlingen worden complete demonstraties met de truckmixer niet gedaan. Echter worden de grondstoffen die nodig zijn voor het maken van cement wel meegenomen ter demonstratie. Hierover wordt er een uitleg gegeven hoe het proces voor het maken van betonmortel geschiedt. De kinderen deden flink mee en hebben enorm genoten.

Kuldipsingh vindt het enorm belangrijk dat burgers van jongs af worden voorzien van de juiste informatie over bouwen. Om die reden spelen wij zoveel mogelijk in op dergelijke aanvragen van scholen. Opmerkelijk is dat de kinderen heel snel oppakken; de ene raakt geïnspireerd om later een mooi huis te bouwen, terwijl de andere aangeeft dat hij/zij in de toekomst ook zo een truckmixer wil besturen.

 

 

 

 

Fotoalbum

Kuldipsingh Readymix N.V.Wat doet die truckmixer vol betonmortel op het schoolplein?