Joint venture met Daco Heavy Lift

Vijf Wartsila generatoren moesten onlangs getransporteerd worden vanuit Moengo naar Surgold. Een omvangrijke opdracht, waarbij we alle hulp konden gebruiken.

Samenwerking met Daco Heavy Lift
Daarom schakelde Kuldipsingh de transportspecialist Daco Heavy Lift in als subcontractor om de enorme klus te klaren. Kuldipsingh heeft goede ervaringen met Daco en samen hebben ze al mooie en succesvolle projecten mogen voltooien.

Duidelijke taakverdeling
De rollen voor beide bedrijven waren duidelijk verdeeld. Terwijl Daco zorg droeg voor de technische uitvoering van het project, coördineerde Kuldipsingh Equipment NV, als hoofdaannemer, het gehele traject.

Een echte uitdaging
Daco gebruikte twee Prime Movers en een Goldhofer 12 line axle hydraulic trailer om de generatoren over de heuvelachtige Patamacca Road te transporteren vanuit Moengo naar Surgold. Deze weg is zelfs voor een gewone trailer een uitdaging, laat staan voor het vervoer van vijf Wartsila generatoren met ieder een gewicht van 140 ton! Het was een echte uitdaging, voor zowel Daco als voor Kuldipsingh.

Aparte fly-over werd gebouwd
Om over de drie bruggen bij Surgold te komen, bouwde Daco een fly-over bridge ter versterking van de bruggen. De generatoren zijn er probleemloos overheen gekomen. Het bouwen van de fly-over bridge was een goede en noodzakelijke beslissing om de drie bestaande bruggen in stand te houden. Na twee dagen rijden, arriveerden de generatoren op Surgold.

Centimeter voor centimeter
Na aankomst werd elke 140 ton wegende Wartsila generator met een speciaal Jack en Sliding systeem langzaam, centimeter voor centimeter en behoedzaam op de fundering gepositioneerd.

Projectcoördinatie door Kuldipsingh
Kuldipsingh Equipment NV coördineerde het project, verleende assistentie en zag erop toe dat het gehele transport veilig en volgens de regels verliep. Dit deed het bedrijf door de onderstaande taken op zich te nemen.

Kuldipsingh Equipment NV:

  • deed de aanvraag middels een brief voor de officiële toestemming van OW;
  • zorgde ervoor dat het transport de juiste begeleiding kreeg van de Politie, Nationaal Leger en de Energie Bedrijven Suriname (EBS);
  • organiseerde complete voeding en verblijf op Moengo;
  • ogistieke zaken rondom het transport werd ook door KE uitgevoerd;
  • transporteren, shiften en vervaardigden hulpmaterialen die direct betrekking hadden op dit uitzonderlijk transport.

Trots
Kuldipsingh Equipment NV is er trots op, het eerste Surinaamse bedrijf te zijn, dat zo’n groot transportproject mocht coördineren en het project samen met het professionele bedrijf Daco Heavy Lift kon realiseren. De samenwerking, de coördinatie en de uitvoering zijn succesvol verlopen.

Joint venture met Daco Heavy Lift