Kuldipsingh Port Facility N.V. geeft rondleiding aan President en delegatie.

21 jun 2022

Kuldipsingh Port Facility N.V. aan de Sir Winston Churchillweg (Dijkveld) heeft op zaterdag 18 juni 2022 de President Chandrikapersad Santokhi tezamen met de First Lady en zijn delegatie uitgenodigd voor een rondleiding op de haven. Zowel de ontwikkelingen als de investeringen die gedaan zijn ter voorbereiding op de oil & gas ontplooiingen werden gedemonstreerd. Op deze dag werd ook het zevenjarig bestaan gevierd van de haven.

Na diverse toespraken van o.a. Vinood Ramkhelawan, CEO van Kuldipsingh Port Facility N.V., en Annand Jagesar, directeur van Staatsolie N.V., gaf de President van de Republiek Suriname aan dat hij dit soort initiatieven vanuit de private sector toejuicht en ondersteunt. Ook gaf hij aan dat de samenwerking tussen de public en private sector belangrijk is. Vertegenwoordigers van Total Energies en Halliburton waar Kuldipsingh contracten mee heeft waren ook van de partij en gaven eveneens een toespraak. Kuldipsingh heeft reeds een langetermijncontract getekend met Halliburton voor de lease van zijn Liquid Mud Plant. 

Na het officiele gedeelte kregen de President en de genodigden een rondleiding op de haven. Naar aanleiding van de constante uitbreiding van Kuldipsingh werd deze haven zeven jaar geleden gebouwd om in haar eigen behoeften te voorzien. Na enige tijd werden de havenfaciliteiten ook beschikbaar gesteld voor de offshore oil & gas. Deze shore base maakt het mogelijk om alle producten die op het boorplatform gebruikt worden te laden en lossen, maar ook op te slaan en te leveren. De constant uitbreidende haven heeft op dit moment een totale aanmeerlengte van 400 meter en 30HA achterland.  

Fotoalbum

nieuwsKuldipsingh Port Facility N.V. geeft rondleiding aan President en delegatie.