Kuldipsingh Carrièredagen: inspiratie en inzichten voor de toekomst van de Surinaamse industrie

21 jun 2024

In het kader van Wereldgezondheidsdag, dat op 7 april viel van dit jaar heeft het HSE-Q team van Kuldipsingh Port Facility N.V. in samenwerking met het team van Critical Care Consultancy (CCC) activiteiten gerelateerd aan deze dag georganiseerd op donderdag 11 april 2024.

De activiteiten hielden in dat er aandacht is besteed aan de fysieke en de mentale gezondheid. Voor de mentale gezondheid is de Mind Matters Foundation benaderd om informatie te verschaffen over depressiviteit, suïcide, omgaan met huis- en werkstress, conflict op de werkvloer en hoe mee om te gaan. Het personeel kreeg hierbij de gelegenheid zelf vragen te stellen aan de psycholoog en persoonlijke gesprekken te houden. Het team van het Rode Kruis was ook aanwezig om informatie te verschaffen over rampenplannen, eerste hulp trainingen en assistentie. Ook is er gebruik gemaakt van de gelegenheid om het personeel te motiveren om bloeddonor te worden om op deze wijze het bestand van de bloedbank verder aan te sterken. Het personeel dat zich opgaf kreeg gelijk de gelegenheid zich te laten prikken voor het vooronderzoek naar bloeddonorgeschiktheid. Om een gezonde leefstijl op na te houden heeft de diëtiste getracht voedingsfabeltjes te verduidelijken, informatie over gezonde voeding en hoe deze te bereiden te delen. Er is hierbij speciale aandacht besteed aan gezond eten in combinatie met verschillende werktijden.

Het team van Critical Care Consultancy (CCC) heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het helpen organiseren van de dag en een team ter beschikking gesteld voor glucose en bloeddruk metingen van het personeel. Er is verder door het CCC team een rondleiding gegeven in de Mobile Intensive Care Unit en de Medical Emergency Response Unit (MER Unit) dat gefocust is om haar diensten te verlenen aan het Kuldipsingh personeel.

De dag is leerzaam geweest en is afgesloten met een gezellige en sportieve fitness test die bedacht is door het organiserend team van Kuldipsingh Port Facility N.V.

Bekijk de video op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ssX4ZeyRlkA

Fotoalbum

Kuldipsingh Port Facility N.V.Kuldipsingh Carrièredagen: inspiratie en inzichten voor de toekomst van de Surinaamse industrie