Evolutie van The Kuldipsingh Group

De Grondlegger: Premnath Kuldipsingh

Het begin

In de schitterende geschiedenis van The Kuldipsingh Group staat de visionaire grondlegger, de heer Premnath Kuldipsingh, centraal. Geboren op 14 december 1923 in Bombay, in het district Saramacca, Suriname, groeide hij op te midden van de landbouw, samen met zijn drie broers. Zijn ondernemersreis begon in de hoofdstad, Paramaribo, waar hij naast zijn werk in een handelszaak ook privé handelde in autobatterijen en scheermesjes. Deze reis vormt het begin van een indrukwekkend hoofdstuk dat The Kuldipsingh Group transformeerde tot een toonaangevende speler in diverse sectoren.

Dhr. Premnath Kuldipsingh

De droom

Premnath Kuldipsingh initieerde tevens verkavelingsprojecten aan de Kwattaweg en Zorg & Hoop. Zijn ondernemersgeest bracht hem naar nieuwe uitdagingen en samen met zijn zoon Randjiet Kuldipsingh startte hij in 1967 de productie van kunststofbuizen bij Penta chemische werken aan de Kwattaweg. Na enkele uitdagingen in de kunststofbuizenfabriek, slaagde hij erin de fabriek in de jaren ’70 te verkopen en richtte zich op zijn nieuwe droom: de Handelmaatschappij Kuldipsingh. Op 14 december 1979 opende zij haar deuren in een gehuurd pand aan de Dr. S. Redmondstraat. Dit markeerde het begin van een indrukwekkende reis die de onderneming Kuldipsingh zou omvormen tot een prominente speler in diverse sectoren. Staalproducten en bouwmaterialen van topkwaliteit maakten deel uit van het productassortiment.

Kuldipsingh service center
Kuldipsingh service center

Dhr. Randjiet Kuldipsingh

Dhr. Switrang Kuldipsingh

Festiviteiten tijdens de opening van het huurpand aan de Dr. Sophie Redmondstraat.

Een nieuw hoofdstuk

Op 20 augustus 1980 werd de firma een Naamloze Vennootschap en in december 1982 opende het bedrijf haar eerste eigen winkel en kantoor op de hoek van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Celinastraat. Helaas overleed Premnath Kuldipsingh op 4 september 1984, maar zijn erfenis leefde voort in de vastberadenheid van zijn zoon Randjiet Kuldipsingh, die de Handelmaatschappij met succes leidde, zelfs in de moeilijke economische tijden van Suriname in de jaren ’80-’90.

In december 1982 opende Handelmaatschappij Kuldipsingh haar eerste eigen winkel en kantoor.

De eerste winkel en kantoor van Handelmaatschappij Kuldipsingh op de hoek van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Celinastraat.

Generatiewisseling en uitbreiding

In de late jaren ’90 bracht de toetreding van kleinzoon Switrang Kuldipsingh een frisse wind in het bedrijf. Samen met zijn vader Randjiet stuwde Switrang The Kuldipsingh Group naar nieuwe hoogten.
Rond het jaar 2000 begonnen ze met het uitbreiden van hun activiteiten, zowel in productie als dienstverlening. Dit resulteerde in de oprichting van meerdere bedrijven om deze nieuwe doelen te realiseren. Er werd geïnvesteerd in machines voor het profileren van dakplaten, ze betraden de markt van gevelbekleding met alucobond en begonnen met het assembleren van aluminium ramen, deuren en kozijnen.
Het wagenpark werd uitgebreid met zwaar materieel voor intern transport en verhuur. Enkele bestaande productiebedrijven werden overgenomen en uitgebreid, vooral binnen de betonindustrie. Het bedrijf startte ook met het boren van exploratieputten voor de olie-industrie en initieerde projecten in wegen- en utiliteitsbouw. Bovendien legden ze een eigen haven aan om de aanvoer van handelswaar, equipment en grondstoffen te verbeteren.

De ontwikkeling van het bedrijf blijft doorgaan, gedreven door de ambitie en visie van de leiders. Het einde van hun groei lijkt nog lang niet in zicht te zijn. Alles wordt gedaan met het oog op de consument, die altijd op zoek is naar het beste.

Van kunststofbuizen
tot industriële diversificatie:
De Kuldipsingh nalatenschap

Dit stukje geschiedenis illustreert de opmerkelijke reis van Premnath Kuldipsingh, die met vastberadenheid en visie de weg vrijmaakte voor indrukwekkende groei en diversificatie binnen The Kuldipsingh Group. De Kuldipsingh nalatenschap kan alleen maar hopen dat de ontwikkeling die de groep heeft meegemaakt, een voorbeeld mag zijn dat navolging zal krijgen. De visie en ondernemingsgeest van de grondlegger leven voort in de derde generatie, waardoor The Kuldipsingh Group blijft innoveren en groeien, met een sterke focus op excellentie en klanttevredenheid.

 

Geschiedenis van Kuldipsingh