Bison en Dyka geven training aan verkoopteam Kuldipsingh

21 feb 2023

Kuldipsingh streeft te allen tijde naar optimalisatie van niet alleen de verkoopprocessen, maar ook de kennis van haar verkoopteam. Middels, onder andere, de verschillende on-the-job trainingen ten behoeve van het verkoopteam, geeft Kuldipsingh daar invulling aan. Eén van dergelijke trainingen werd gehouden op zaterdag 28 januari 2023. Tijdens deze training hebben vertegenwoordigers Stefan Uitterhoeve van Bison en Peter Rijmers van Dyka, onze top leveranciers, zowel theoretische aspecten als praktische voorbeelden behandeld met het verkoopteam. Hieruit zijn richtlijnen voortgevloeid met het oog op de veelzijdige toepassingsgebieden van de Bison lijmen en kitten en Dyka PVC buizen voor binnenrioleringen.

Wat deze training onderscheidde van informatieve trainingen is het praktische aspect (hands-on-training). De participanten bestonden uit nieuwe medewerkers (junioren) alsook medewerkers die langer deel uitmaken van het verkoopteam (senioren). Het is gebruikelijk dat trainingen gebaseerd zijn op de interactie tussen trainers en participanten. Echter was er tijdens deze training ook een wisselwerking tussen de participanten onderling. Het onderdeel rollenspel werd geïnitieerd, waarbij, een door de trainers geïmproviseerde situatie, de deelnemers de rol van de klant mochten imiteren. Dit was een oefening voor de participanten om, zodoende, aan te leren welke informatie zowel opgevraagd als verschaft moet worden tijdens een gesprek met de klant. Het is essentieel om eerst goed na te gaan welk klusje de klant gaat uitvoeren zodat het juiste product wordt aanbevolen.

De theorie welke verschaft werd door Peter Rijmers (Dyka) had betrekking op stevige (lijm)verbindingen in de binnenriolering, het waterdicht ‘’lassen’’ van PVC buizen en hulpstukken. De deelnemers waren zeer onder de indruk over de logica achter het woordje lassen bij PVC buizen. Daar zit een interessant scheikundig process in. De lijm oefent een chemische reactie uit op de kleinste stoffen van een PVC buis, waardoor schroef- en schuifkoppelingen mogelijk gemaakt worden. Daarnaast zijn er andere feiten en misconcepten behandeld. Beide vanuit perspectieven van de verkoper alsook de klant. Het verkoopteam van Kuldipsingh werd, zoals gebruikelijk, in de gelegenheid gesteld eigen ervaringen te delen en uiteraard vragen te stellen in de vorm van hypotheses.

De participanten hebben de training als intensief, maar zeer leerrijk en interactief ervaren. Na afloop van de training ontvingen zij elk een certificaat van zowel Bison als Dyka.  

 

 

 

 

Fotoalbum

Handelmaatschappij Kuldipsingh N.V.Bison en Dyka geven training aan verkoopteam Kuldipsingh